De lichtopbrengst van een lamp wordt uitgedrukt in Lumen. De eenheid Wattage geeft aan wat het verbruik van de lamp is. Een goede LED bouwlamp heeft een lager wattage en is dus zuiniger in gebruik dan de meeste hallogeen- en gasontladingslampen. Dit gaat niet ten koste van het aantal Lumen en dus blijft de felheid van het licht gehandhaafd. Behalve een besparing in de kosten levert dit ook een milieuwinst op. De balans tussen het aantal lumen en de wattage is essentieel wanneer je een LED Bouwlamp accu aanschaft. Je wilt de werkzaamheden immers niet om de haverklap moeten onderbreken omdat de accu de LED lamp niet langer van stroom kan voorzien.

LED Bouwlamp Accu ideaal voor mobiel gebruik

Het grootste voordeel van een LED Bouwlamp accu is dat je op iedere plek kunt werken. Je bent niet gebonden aan locaties met een stroomvoorziening. Geen geklooi met verlengsnoeren want je kunt de LED bouwlamp eenvoudig verplaatsen, mocht je besluiten een andere hoek te kiezen om een locatie beter te belichten. Verdiep je in de mogelijkheden die een LED bouwlamp heeft voordat je deze aanschaft. Sommige lampen zijn statisch, anderen kan je in alle mogelijke posities draaien, kantelen en ophangen.

De beschermingsgraad van een LED Bouwlamp Accu

De kwaliteit van alle bouwlampen wordt getest op basis van Europese Normen. LED bouwlampen worden op veel verschillende locaties ingezet en daarom is het goed om te weten of ze tegen een stootje kunnen. Houd rekening met de mate waarin de LED bouwlamp beschermd is tegen impact en vandalisme. Dit wordt uitgedrukt in de IK-classificatie. Ook stof en water kan schadelijk zijn voor een lamp. De IP-classificatie drukt de weerstand tegen stof en vocht uit.