Kinderen moeten op een fijne manier kind kunnen zijn. Voor de meeste kinderen lukt dat, maar lang niet ieder kind zit lekker in zijn of haar vel. Dat kan door allerlei verschillende oorzaken komen. De ouders zijn logischerwijs de eersten die het kind daarbij helpen, maar soms kunnen zowel de ouders als het kind hier wat hulp bij gebruiken. Dan is een opleiding tot kindercoach HBO vaak een goede optie. We vertellen je in deze blog meer over het werk van een kindercoach.

Helpen bij problemen

Kinderen kunnen te maken krijgen met allerlei verschillende soorten problematiek. Van faalangst tot rouwverwerking en van pestgedrag tot driftbuien. De problematiek waarmee kinderen bij een coach aankomen loopt dus zeer uiteen. Het is dan aan de kindercoach om hier een passend traject bij te maken. Die trajecten zijn meestal kort en gericht op een nieuwe richting. De coach neemt de problematiek dus niet weg, maar helpt het kind om hier mee om te gaan en zo weer verder te kunnen met hun ontwikkeling en kind-zijn.

Het verschil met een therapeut

Het grootste verschil tussen een kindertherapeut en een kindercoach is dat de coach geen diagnoses kan stellen of medicijnen voor kan schrijven. Wanneer zoiets aan de orde is zal de kindercoach het kind vaak doorverwijzen.

Zowel ouders als kind

Een kindercoach werkt niet alleen met kinderen, maar ook met de ouders of verzorgers van het kind. Zo kunnen zij leren om in de toekomst om te gaan met nieuwe problemen of de huidige problematiek. Het gaat dan vooral om informatie en handvatten.

Kindercoach, een mooi beroep

Kinderen weer in hun kracht krijgen als dagelijkse bezigheid is een mooi beroep. Er zijn dan ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om kindercoach te worden. Lijkt jou dit ook wat? Ga dan op zoek naar een geschikte opleiding! Je zult er geen spijt van krijgen.