Lean Six Sigma is een in de praktijk bewezen verbetermethode voor processen binnen een organisatie. De Lean Six Sigma Groep is een partij die hier veel kennis en expertise over heeft en dit overbrengt op anderen door trainingen en projecten. Maar wat is Lean Six Sigma dan eigenlijk? Dat gaan we je in deze blog uitleggen.

Procesverbetering

Het sleutelwoord bij de Lean Six Sigma methode is procesverbetering. De Lean Six Sigma Groep heeft veel kennis van Lean Six Sigma en brengt dit dus over op anderen. Niet alleen voor eenmalige verbeteringen, maar juist door een verbetertraject samen door te lopen en de trainee in kwestie meteen te leren hoe hij of zij dit in de toekomst volledig zelfstandig kan doen. Zo wordt procesverbetering geborgd binnen de organisatie.

Lean Six Sigma opleidingen

Er zijn allerlei verschillende opleidingsniveaus binnen Lean Six Sigma. Deze worden van elkaar onderscheiden door middel van verschillende kleuren ‘belts’. U kent dat wellicht van vechtsporten, waar de eerste belt of band vaak geel is en de allerhoogste band zwart. Bij Lean Six Sigma worden deze kleuren ook gebruikt. Je hebt de Yellow Belt, Green Belt en Black Belt. Een Black Belt heeft erg veel kennis van Lean Six Sigma en kan zelf trajecten leiden bijvoorbeeld.

De manier van opleiden

Voor de Lean Six Sigma Groep is de methode van Lean Six Sigma voldoende om enthousiast van te worden, maar in de opleidingen gaan zij verder dan dat. Het draait om persoonlijkheid, energie en ook gezelligheid. Zo ontstaan de beste omstandigheden om te leren en te verbeteren.

Ook aan de slag met Lean Six Sigma?

Wil je ook procesverbeteringen doorvoeren in jouw organisatie en meteen leren hoe je dat in de toekomst nog meer kunt doen? Ga dan op zoek naar een geschikte Lean Six Sigma opleiding en begin binnenkort!